2 Ιουλίου 2014

ΤΥΡΙΑ ΜΕ ΧΑΜΗΛΑ ΛΙΠΑΡΑ #1

Στην παραδοσιακή τυροκομία τη Ελλάδας πέρα από τις γραβιέρες,  τα κεφαλοτύρια, τις κεφαλογραβιέρες, την φέτα και τα μανούρια υπάρχον και τυριά με χαμηλά λιπαρά, που μπορούν να μπουν σαν γεύμα στην διατροφή μας. Τυριά που τα λιπαρά τους δεν ξεπερνούν τα 18%. Σε μια δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες, λιπαρά και υδατάνθρακες, οι διαιτολόγοι συστήνουν συνήθως τυρί cottage ή αλειφόμενο όπως το philadelpia. Στην ελληνική τυροκομεία, τα τυριά δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτά τα δύο. Στην πραγματικότητα υπάρχει πολύ μεγαλύτερο εύρος!
Το τσαλαφούτι είναι ένα λείο τυρί με χαμηλά λιπαρά που παράγεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα και ελάχιστο αλάτι στην περιοχή της στερεάς Ελλάδας. Μπορεί να είναι αρκετά πηχτό με κομμάτια πηγμένου τυριού ή εντελώς κρέμα σαν ένα αρκετά πηχτό γιαούρτι. Τα λιπαρά του κυμαίνονται από 10%-12% περίπου. Είναι γευστικότατο σε συνδυασμό με σαλάτα ή μέσα σε σούπες! Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε τζατζίκι, τυροκαυτερή, τυροσαλάτα, ντάκο, πίτες, για να δέσετε κάποια κόκκινη σάλτσα ή κρασιού ή ακόμη και να αντικαταστήσετε το τριμμένο τυρί σε μακαρονάδες ή την κρέμα γάλακτος σε μία "ψεύτικη" καρμπονάρα.

Το τσαλαφούτι υπάρχει σε πρόβεια ή κατσικίσια εκδοχή, διατίθεται χύμα και κοστίζει 8,00€

πληροφορίες : +30.210.38.36.661
www.sympetheroi.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολιάστε μας